понеділок, 26 жовтня 2015 р.

Цікаво знати, що...

                    Найотруйнішою рослиною є рицина звичайна
    Дози в 70 мікрограмів досить, щоб убити лю­дину вагою 72 кг. Отрута міститься в білку насіння рицини; вона приблизно в 6000 разів сильніша від ціаніду й у 12 000 разів - від отрути гримучої змії.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        
                        Найглибший басейн в світі

   Басейн Nemo 33 розташований в Брюсселі, Бельгія і максимаксимальну глибину 34.5 метрів. Цей унікальний басейн заповнений 2.5 мільйонами літрів не хлорованої, надзвичайно фільтрованої джерельної води, що зберігається в комфортній температурі 30°c. Басейн Nemo 33 також включає декілька модельованих підводних печер на рівні 10 м завглибшки.     Багаточисельні підводні вікна дозволяють відвідувачам вивчати басейни зовні на різних глибинах. Комплекс був розроблений бельгійським експертом нирцем Джоном Бірнеертсом як багатоцільова структура для дайверів, розважальний засіб, і місце для кіновиробництва, в 2004 році. Багаточисельні підводні вікна дозволяють відвідувачам вивчати басейни зовні на різних глибинах. Комплекс був розроблений бельгійським експертом нирцем Джоном Бірнеертсом як багатоцільова структура для дайверів, розважальний засіб, і місце для кіновиробництва, в 2004 році.               

                                                                                Метеорит Гоба                                                                              
    Найбільший із знайдених метеоритів - метеорит Гоба, що знаходиться на місці падіння в південно-західній Африці, в Намібії, поблизу ферми Гоба-Уест. До того ж метеорит за вмістом і найбільшим шматком заліза природного походження на Землі. Метеорит важить більше 60 тонн, був знайдений випадково у 1920 році біля Гротфонтейна. За розрахунками вчених метеорит впав на Землю близько 80 тисяч років тому. 

1 коментар:

  1. Цікава інформація,а особливо про рослину (в мене вона в дворі росла а я навіть і незнала що вона отруйна )

    ВідповістиВидалити