четвер, 16 листопада 2017 р.

Готуємося до гри

У понеділок, 20.11.2017, на ГКК проведемо турнір ,,Знавці дорожнього руху"

Цікава інформація

З історії світлофора. Чому світлофор так назвали?
Назва ця походить від двох слів: нашого слова «світло» і грецького «форос» - несе. Отже, у перекладі на нашу мову «світлофор» означає: той, що несе світло. 
5 серпня у всьому світі святкується День народження світлофора.
Саме цього дня в 1914 році на одній із доріг американського міста Клівленд з`явився перший прилад для регулювання дорожнього руху. 76 років тому в британському Лідсе був встановлений перший в світі «електричний полісмен». У січні 1930 року в Ленінграді був відкритий перший радянський автоматичний семафор для регулювання вуличного руху.
У СРСР перший світлофор встановили 15 січня 1930 року в Ленінграді на розі проспектів 25 Жовтня і Володарського (нині Невського і Літейного проспектів). А перший світлофор в Москві з`явився 30 грудня того ж року на розі вулиць Петрівка і Міст Коваля.
У зв`язку з історією світлофора часто згадують ім`я американського винахідника Гаррета Моргана (англ. Garrett Morgan), що запатентував в 1922 році світлофор оригінальної конструкції. Існує стійкий міф про великий вплив Моргана на розвиток світлофорів, проте насправді він лише один з багатьох винахідників всіляких світлофорів початку XX століття.

Немає коментарів:

Дописати коментар