середа, 14 лютого 2018 р.

МОН вкотре нагадує учням і студентам про паспорт

Міністерство освіти і науки звернулось до керівників шкіл, коледжей та вишів з проханням роз’яснити особам, які планують в 2018 році продовжити навчання в закладах вищої та професійної освіти необхідність отримання паспорту. Відповідний лист підписаний заступником міністра Юрієм Рашкевичем.
Зокрема, у відомстві звертають увагу, що згідно умов прийому на навчання до вишів, наявність у вступника документа, який посвідчує особу, є обов’язковою.
При цьому, свідоцтвом про народження матимуть можливість скористатись лише особи, яким 14 років виповниться після 01 травня 2018 року.
«Замовлення та виготовлення паспорту потребує певного часу. Тому просимо Вас роз’яснити особам, які планують в 2018 році продовжити навчання в закладах вищої та професійної (професійно-технічної) освіти, та не отримали досі документів, що посвідчують особу, необхідність їх завчасного замовлення», - наголошують у Міністерстві освіти.
Як відомо, паспорт також необхідно мати усім випускникам навчальних закладів, які  цього року складатимуть державну підсумкову атестацію у формі ЗНО або проходитимуть тестування для вступу до закладів вищої освіти.
Реєстрація учасника для проходження зовнішнього оцінювання передбачає обов'язкову наявність паспорта громадянина України. Цього року, норма, що передбачала можливість подання копії свідоцтва про народження замість копії паспорта для реєстрації для участі у ЗНО особами, яким станом на 01 вересня року не виповнилося 16 років, скасована.
Джерело:  Освіта.ua  14.02.2018

Немає коментарів:

Дописати коментар