четвер, 13 листопада 2014 р.

День Комети

Нам, учням  8-А класу, незвичайно пощастило. 12 листопада 2014 року в Київській кіностудії  імені Олександра Довженка ми з цікавістю спостерігали, як з космічного корабля „Розетта,” запущеного  Європейським космічним агентством більш як 10 років тому, дослідницький модуль „Філи” здійснив посадку на комету Чурюмова-Герасименко, відкриту українськими астрономами.
          Ми стежили за телетрансляцією,  як зачаровані. Враженню нашому не було меж. Адже це вперше за всі віки рукотворний робот із Землі не наблизився, а опустився на поверхню далекої комети. По суті, ровесниці Землі. На космічне тіло, на якому нічого за мільярди років не змінилося. Це було незабутнє, неповторне явище… (А.Овечкіна,  учениця 8-А класу Фастівської ЗОШ №7).  

         12 листопада 2014 року ми стали свідками незвичайної події. Потрапили в атмосферу, значення якої усвідомили лише згодом, коли повернулися додому. А цього дня з цікавістю спостерігали,  як у великому, спеціально обладнаному залі Київської кіностудії імені Олександра Довженка збирались люди науки, політичні діячі. Ми впізнали першого космонавта України Леоніда Каденюка. (Л. Давиденко,  учениця 8-А класу Фастівської ЗОШ №7). 



                      На згадку про зустріч з першим космонавтом незалежної України Л.Каденюком

        
          
      
                                        Майстер-класи з використанням конструктора LEGO
                                            «Сучасні освітіні технології: Робототехніка» 
       
      


      

  

                Експозиція  «Мінерали та метеорити»

             



Демонстрація астрономічного комп'ютерного практикуму лабораторії МАНЛаб" (Чернецький Ігор Станіславович, завідуючий відділу створення навчально-тематичних систем знань  Національного центру «Мала академія наук України»)




Немає коментарів:

Дописати коментар