вівторок, 10 жовтня 2017 р.

Екскурсія - подорож "Від козака до захисника"

      Сьогодні  ми разом з учнями 10 класу здійснили цікаву екскурсію-подорож "Від козака до захисника". Захід відбувся напередодні особливої дати – 14 жовтня.
      Цього дня православна церква святкує день Покрови Пресвятої Богородиці. Також 14 жовтня ми відзначаємо День українського козацтва та День захисника України, більш ніж півстоліття цей день вважається датою створення Української повстанської армії. День захисника України – свято, що увібрало в себе багаті і славні козацькі традиції, воно уособлює мужність і героїзм оборонців та визволителів рідної землі впродовж всієї багатовікової української історії.

 Перегляд відео

      Екскурсовод-бібліотекар Олександра Мангер (випускниця нашої школи) цікаво побудувала свою роботу зі нами: бесіда, дискусія, перегляд відео про козацькі тренди та аксесуари, вікторина.
      Ми дізналися про долю єдиного живого учасника бою в урочищі Вовчак Петра Мартинюка, де свого часу діяла база УПА «Січ» та навели свої приклади деяких славних козацьких традицій, приклади, що підкреслюють мужність і героїзм оборонців та визволителів рідної землі впродовж всієї багатовікової української історії. Особливо хвилюючою була розповідь про фастівчан-героїв АТО.

Немає коментарів:

Дописати коментар