середа, 3 вересня 2014 р.

Чи знаєте ви, що...

   Найвідвідуваніший у світі МакДональдс розташований в Києві, на Київському вокзалі. У минулому році він обслужив 2.283.399 відвідувачів.

   Станція “Арсенальна” Київського метро є найглибшою в світі (105 метрів). Станція була побудована в 1960, дуже близько до Верховної Ради. За неофіційними даними, в тунелях біля Арсенальної розташовані секретні бункери, побудовані для політичної еліти.

    В Україні найбільші в світі запаси марганцевої руди – 2.3 мільярда тон або близько 11% від всього світового запасу.

   Українці винайшли літак з найбільшою вантажопідйомністю в світі – Ан-255 “Мрія”. Спочатку він був розроблений для транспортування космічних апаратів, але зараз використовується виключно для вантажних перевезень.

   У 1710 році український гетьман Пилип Орлик представив “Пакти і Конституції прав і свобод Запорізької Січі”, які призначався для поділу влади на три гілки і регулювали права та обов’язки держави і громадян. Деякі дослідники вважають, що цей документ є однією з перших конституцій у світі.

   Пам’ятники відомому українському поетові Тарасу Шевченку, встановлені в 1200 місцях по всьому світу.

   Наслідуючи приклад головного героя відомої народної казки “Лівша” Н.С. Лєскова, українець Микола Сядристий вирішив підкувати блоху. Блоху можна побачити в Київському музеї мініатюр.

   Український “Південмаш” (Дніпропетровськ) виробляє найбільш екологічно чисті ракети-носії в світі.

1 коментар: