неділя, 14 вересня 2014 р.

Що таке блог?

   Блог – скорочена назва від англійського сполучення Web Log. Блогом вважається певний різновид сайту, що час від часу наповнюється текстом та мультимедійною інформацією, а останні записи блогу (їх прийнято називати постами) відображаються у зворотньому хронологічному порядку – найновіші є найостаннішими. Проте слід розуміти це поняття досить ширше. Блог має декілька головних принципів, котрі, однак, не є обов’язковими.
   Блог повинен час від часу оновлюватись
   Блог може бути як авторським (його веде одна особа), так і колективним (кілька авторів).
  Кожне блог-повідомлення може будь-хто прокоментувати, що передбачає діалог між автором блогу та його читачами
  Нові записи блогу його читачі зазвичай отримують за допомогою технології RSS
  Найчастіше блоги розділяють за тематикою – персональні, в яких головним чином ведуться записи про особисте життя автора, його розповіді та спостереження, – та тематичні, де прослідковується чітка тематика, наприклад, блог про подорожі, книги, музику або політичний блог. У наші дні блог перетворився у певний жанр. Саме завдяки тематичним блогам набувають широкої популярності. Адже тепер блог – це не тільки сукупність кількох записів або медіафайлів, а й потужний ресурс, що здатен виступити у ролі ЗМІ.
   Блогосферою називається сукупність усіх блогів. Блогосфери можуть вирізнятись в межах одного регіону, наприклад, українська блогосфера, російська, тощо. Для таких блогосфер характерні однакові тенденції та явища схожості, що дозволяє проводити навіть деякі дослідження суспільної думки.
   Блогер – людина, що веде блог.
Секрет популярності блогів у тому, що для того, аби “залишити” слід на сторінках інтернету, не треба багато вмінь чи технічних знань, особливо якщо користуватись спеціальними блог-сервісами. Серед таких сайтів найпопулярнішими в Україні є Livejournal (Живий Журнал, або ЖЖ), Liveinternet, Blogger, та інші.

   Зараз загальна кількість блогів в Україні становить більше 500 тисяч, і ця цифра подвоюється щопівпїроку.

Немає коментарів:

Дописати коментар