неділя, 10 січня 2016 р.

День метро

        10 січня святкується день метро!

  День метро святкують у всьому світі,оскільки цей вид транспорту досі є самим надійним і затребованим. Офіційним святом цей день не назвеш. Просто 150 років тому в столиці Великобританії Лондоні була відкрита перша в світі лінія метро довжиною понад 6 тисяч метрів з сімома станціями. XIX століття буквально сколихнула така звістка. Адже в багатьох країнах народ начого, окрім гужового транспорту,не знав і не бачив.
  Йшли роки,а метрополітен розвивався і охоплював ще більші  географічні простори з розміщенням підземної,наземної і навіть надземної траси.В Україні цей вид транспорту з'явився в 1960 році.Київський метрополітен став третім за ліком після Московського та Ленінградського у транспортій структурі Радянського Союзу.
  У нинішньому столітті метрополітен у всьому світі  набирає обертів,а його потужність дозволяють здійснювати перевезення величезної кількості пасажирів.І в дощ,і в спеку метро завжди поруч,завжди вчасно.У цей день співробітники метрополітену вітають один одного з тим,що вони теж внесли свою лепту у справу розвитку цієї транспортної галузі.

Немає коментарів:

Дописати коментар